Japán harcművészet és önvédelem gyerekeknek és felnőtteknek, Budapest, Nagykovácsi. Ju jitsu - Chi ryu Aiki jitsu - Judo - Okinawa Kobudo - Iaido - Sport Ju jitsu - Jiu jitsu

Bejegyzések

Judo - Ju jitsu - Chi ryu Aiki jitsu - Iaido - Okinawa Kobudo
03
jan

Év végi visszatekintés, 2019

Bár az év egésze mindannyiunk számára igen rohanósra sikerül mégis, az év utolsó napjaiban szánnunk kell egy kis időt a visszatekintésre, és a jövő tervezgetésére. Számba kell vennünk eredményeinket, veszteségeinket, a semmiből előugró új lehetőségeket, barátságokat és mindazt, ami hatással volt az év lefolyására, egyesületünk életére.

Személy szerint hiszek a statisztikákban, melyek egyértelműen megmutatják mit értünk el, de az adatokon túl nézve sokkal több mindent fogunk még találni.

A statisztikák között a versenyeredmények a legmérvadóbb adatok. Szereztünk több, mint 50 érmet, melyből 31 aranyérem, 22 ezüstérem és 4 bronzérem született.

Meg kell említenem, hogy indultunk Világkupán is Bukarestben, ahol Stanford Zsuzsa 3. helyen végzett, Nemes Szófia Mercédesz 5. helyen és Száraz Dániel 4. helyen végzett az U14 korcsoportnak rendezett Európa Kupán. Így nemzetközi versenyen is volt helyezésünk és nem csak Open kategóriában, hanem hivatalos JJEU rangsorpontot érő versenyen is.

A Magyar Bajnokságon minden tagunk és versenyzőnk egész éves munkája került lemérésre. Azoké is, akik edzőpartnerei voltak a bajokoknak. Köszönet az önzetlen munkáért nekik! De nézzük a számokat. 12 versenyzőnk 14 kategóriában indult el, melyből 11 Magyar Bajnoki cím, 2 Magyar Bajnoki 2. hely és 1 Magyar Bajnoki bronzérem született. Tehát minden kategóriában elindult versenyzőnk dobogón végzett, és a helyezések több, mint 80 %-a aranyérem lett. Ez egyesületünk történetének legjobb versenyeredménye.

BBME a Ju jitsu Magyar Bajnok csapata

Külön öröm számomra, hogy egyesületünk egyre több tevékeny embert ad a  Szakszövetség tagjai közé, így jó néhány bíró és adminisztrátor is kikerült a tagjaink közül.

Ezután a felsorolás után kicsit meg kell állnunk. Bár nagyon impozáns a lista, de illik elgondolkozni azon, ami mögötte van, és az nem más, mint az ember. Minél többen vagyunk, annál gazdagabb az egyesületünk. Mindegy, hogy hány irányzatot gyakorolnak, hányszor járnak le hetente vagy mennyi idősek, mindenki nagyon fontos számomra. Idén is elvesztettünk tagokat, akik rendkívül nagy vesztességnek számítanak és nagyon örülök mindenkinek, aki nálunk találta meg a helyét és velünk folytatja tovább útját a harcművészetekben.

Aki csak épphogy elkezdte ezt az utat, annak jelzem, nagy élmény lesz. Olyan helyeken fog „kirándulni”, amelyről még álmodni sem mert, hisz a harcművészetek gyakorlása erről is szól, túl a mozgáson és a versenyeken találkozni új kultúrával, technikákkal, filozófiával, életmóddal, kultúrával.

Idén 72 övvizsgát tartottunk Chi ryu Aiki jitsu, Ju-jitsu és Okinawa Kobudo stílusokban. Külön öröm számomra, hogy egyre többen választják a tradicionális harcművészeteket és egyre nagyobb számban vannak olyan tagjaink, akik több irányzatot is tanulmányoznak aktívan, a tatamin. Gratulálok az eredményes vizsgákhoz, jó volt látni a magas színvonalú munkátokat!

Hogy mi vár ránk 2020-ban?

Mindenképpen nagy dolgok. Vannak nagy terveink, melyeket nem szeretnék elszólni idő előtt. Itt az ideje, hogy az új generáció elinduljon versenyen, szorosan követve a gyakorlott versenyzőinket és eredményeiket, megindulunk versenyzőinkkel jobban a nemzetközi versenyek felé, új edzéshely beindításán dolgozunk, mivel több végzett edzőnk is van, így új csoportok beindításán is dolgozunk és több, igencsak magas szintű övvizsga is vár ránk rövidesen.

Ha ezt mind sikerül megvalósítanunk, akkor megint egy gyönyörű év vár ránk, bár rendkívül tevékeny lesz. De ez csak együtt sikerülhet, az edzőteremben kell mindenkinek maradni, új tagokat kell bevonzanunk, szükségünk van a szülők támogatására és azokéra is, akik már személyesen nem tudnak velünk edzeni. De hiszek bennetek, hiszem a BBME minden tagjának lelkesedésében, és hiszek benne, hogy jó ide tartozni. Ezért élt meg a Budapesti Budo és Mozgásművészeti Egyesület 15 tevékeny évet, hisz 2020 szép jubileum számunkra, mely nektek köszönhető.

Ezért kívánok mindenki számára egy nagyon tevékeny, Eredményekben és Tapasztalásokban gazdag, Boldog Új Esztendőt!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...