Japán harcművészet és önvédelem gyerekeknek és felnőtteknek, Budapest, Nagykovácsi. Ju jitsu - Chi ryu Aiki jitsu - Judo - Okinawa Kobudo - Iaido - Sport Ju jitsu - Jiu jitsu

Szakosztályunk története

Harcművész szakosztályról

Bár a menü címéből ítélve elég egyértelmű, hogy minek kellene ide kerülni mégis, egy kicsit elgondolkoztam a tartalmán. Ugyanis az egész honlap rólunk szól!

Bár szakosztályunk még fiatal, de benne nap mint nap együtt edző budokák jelentős része már 15 – 20 éve járja a budo útját, amin egyre többen követik őket.

Bár sajnos sokan már nem edzenek aktívan velünk, mégis sokan érzik magukénak dojonkat, kívülről segítik munkánkat, eljönnek összejöveteleinkre, rendezvényeinkre.

Jelenleg már 10 csoport dolgozik ebben a szakosztályban, a Chi ryu Aiki-jitsu, a felnőtt Ju jitsu haladó, a felnőtt Ju jitsu kezdő, a serdülő Ju jitsu, a sport Ju jitsu versenyző képzés, a gyerek Ju jitsu, az ovi Ju jitsu, az Okinawa Kobudo csoport és az Iaido csoport. A tagok már 4 dojo-ba járhatnak edzeni.

Szakosztályunk létszáma folyamatosan emelkedik, ami a dojo összetartásának köszönhetően mára meghaladta a 150 főt.

Munkánkat nagymesterünk felügyeli Hanshi Johnny Bernaschewice, az edzéseket több segédedző részvételével mestereink tartják:Shihan Ziegler Csaba,  Sensei Lőrinczi István (2. dan Ju-jitsu), Sensei Ambrózy Mária, Sensei Nagy Attila,

Szervezetünk

Egyesületünket a Budapesti Budo és Mozgásművészeti Egyesületet 2005-ben alakítottuk, hogy minél összefogottabban tudjuk magunkat képviselni más szövetségekben és rendezvényeken. Tagjai vagyunk a Geido Tao Chi Kinhon Szövetségnek és a Magyar Sport Ju-jitsu Szakszövetségnek.

2008

Versenyzőink pontszerző helyen végeztek az Okinawa Kobudo nemzetközi versenyen. Ez volt iskolánk első nemzetközi megmérettetése ebben a stílusban több fegyver használatából.

– A nyári táborunkban, egy kemény övvizsga után dan fokozatot szerzett Lőrinczi István. Ő a második ember, aki mestervizsgát tett egyesületünk életében

2007

– felvételt nyertünk a Geido Tao Chi Kihon Federation szövetségbe.

A szövetség nevében képviseljük Magyarországon a Chi ryu Aiki-Jitsu és az Okinawa Kobudo stílusokat. Ez év őszén indult a gyerek Ju jitsu oktatás és az Okinawa Kobudo oktatás is.

A gyerek Ju jitsu csoport tagjai az életkornak megfelelően összeállított anyagon keresztül kezdhetnek el ismerkedni a Ju jitsu alapjaival és a hagyományos japán kultúrával.

– Vezető mesterünk 2. szintű danvizsgát tett ju-jitsu stílusból intruktorunk, Hanshi Johnny Bernaschewice nagymester előtt Ausztriában.

2006

felvételt nyertünk a Deutscher Jiu-jitsu Ring – Erich Rahn Német szövetségbe.

– felvételt nyertünk a Magyar Jiu-do Szövetségbe.

2011

– Vezető mesterünk dan fokozatot szerzett Judo-ból a Magyar Judo Szövetség dan kollégiuma előtt.
– Megnyitottuk a második óbudai dojonkat, ahol gyerekeknek tart edzést sensei Ziegler Csaba.

2010

– Gyerek csapataink összemérték tudásukat 2 versenyen. 37 indulónk összesen 37 éremmel gazdagította éremtáblánkat, melyből több, mint 20 érem arany volt.
– Egyesületünk új dojot nyitott Óbudán, melyet sensei Lőrinczi István vezet, aki a Ju-jitsu harcművészetet oktatja felnőttek számára.

2009

Megtartottuk első nemzetközi Chi ryu Aiki-jitsu, Okinawa Kobudo edzőtáborunkat Aggteleken.

– Vezető mesterünk dan fokozatot szerzett Okinawa Kobudo stílusból.

2013

– Gyerek korcsoportú tanítványaink túljutottak az első sikeres övvizsgából Okinawa Kobudo stílusból. A csapat induló létszáma csak 1 fővel csökkent 1 év alatt.

– Vezető mesterünk első helyet szerzett Judo Kata Magyar Bajnokságon.

– Megnyitottuk új Dojonkat Nagykovácsiban.

2012

– Vezető mesterünk, sensei Ziegler Csaba 1 hetes danvizsga keretében sikeres vizsgát tett Chi ryu Aiki-jitsuból, ezzel hazánkban és az országunkat körülvevő országok közül elsőként szerzett dan fokozatot.

– Ettől az évtől elindult az Okinawa Kobudo stílus oktatása gyerekek számára.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...