Japán harcművészet és önvédelem gyerekeknek és felnőtteknek, Budapest, Nagykovácsi. Ju jitsu - Chi ryu Aiki jitsu - Judo - Okinawa Kobudo - Iaido - Sport Ju jitsu - Jiu jitsu

Bejegyzések

Judo - Ju jitsu - Chi ryu Aiki jitsu - Iaido - Okinawa Kobudo
08
ápr

U16-21 Európa Bajnokság beszámoló, 2022.04.01-04.03, Kréta

Hogy pontosan mit is jelent sport Ju-jitsu magyar válogatottnak lenni?

Dicsőség, megtiszteltetés az egyik oldalról, de felfoghatatlan mennyiségű munka a másikról. A dojo lesz a második családod, edzőtársaid lesznek a testvéreid és a mestered a második apád. Együtt sírtok, együtt nevettek, izzadtok, fejlődtök és ha eljön az idő, együtt néztek szembe a legnagyobb megmérettetéssel, ami nem más, mint az EB, a VB és a World Games küzdelmei.

Ránk most az Európa Bajnokság várt, ami igen nagy kihívást jelentett. Felkészültünk. Nagyon. Ezt mi sem mutatja jobban, minthogy az egyesületünkből induló 7 válogatott versenyző közül 3 pontszerző helyen végzett. Ez majdnem a csapat fele. Ilyen a Fighting System történetében még nem fordult elő. Ez azt is jelenti, hogy a csapatunkból bárki képes pontszerző/ dobogós helyen végezni, a kérdés csak az, hogy ez mikor fog megtörténni. Ez mérhetetlen büszkeség és felelősség is egyben mindannyiunknak.

A csapatunk névsora: Kopcsányi Máté, Száraz Dániel, Metz Dániel, Bajári Domonkos, Révhegyi Ervin, Muzsai Nimród, Muzsai Huba és mesterként Shihan Ziegler Csaba és nagyon hangsúlyosan meg kell említenem a segítő szülőket, testvéreket és a mester feleségét 😊, akik nélkül nem ment volna ilyen tervszerűen a felkészülés és kisebb lett volna a szurkolótáborunk is.

A csapatot hihetetlen felkészültség jellemezte, rengeteg pontot szereztek, nagyon jól sikerült alkalmazni a taktikai elemeket és az időzítés is rendben volt. A szerencse sajnos nem mindig volt velünk, de ez minden versenyen megesik.

És jelentem, megtörtént, ami a magyar sport Ju-jitsu Fighting System versenyszámában még sosem. Európa Bajnok született. Ez a bajnok közülünk került ki. A mi csapatunkban kezdett, csak nálunk edzett és felkészültsége torony magas fölénnyel tette Európa Bajnokká még a döntő küzdelemben is. Férfias, embert próbáló munka volt és egy időszak megfeszített munkáját a legfényesebb jutalommal ajándékozta meg. Ez nem véletlen vagy szerencse volt. Gratulálunk Révhegyi Ervin teljesítményéhez!!!!!

Ám nem hagyhatom ki a beszámolómból a másik két pontszerző versenyzőt sem, akik hajszállal maradtak le a dobogóról. Száraz Dániel és Bajári Domonkos ötödik helyen végzett, de teljesítményük alapján a dobogón lett volna a helyük.  A szerencsefaktor ezt nem tette lehetővé, Daninak 6 másodpercen, Dodónak egy dobáson múlt a bronzérem. A jó hír, hogy még jön a folytatás.

És a negatívumok. Tudjuk, hogy hol hibáztunk. Tudjuk, hogy mit kell tennünk, hogy ez még egyszer ne fordulhasson elő. Tudjuk, hogy mitől lesznek különítményünk további tagjai sikeresek a következő versenyen. A mostani eredmények mindenkit feltüzelnek, mert harcosok vagyunk. A munkát elvégezzük, fejlődünk tovább és olyan csapattal megyünk a Világbajnokságra, amilyet még tőlünk nem látott a világ. Nem ígérünk semmit, de izzadás vár minden ellenfelünkre. Mert a BBME csapata ilyen. Egységes, erős, harcra kész.

Gratulálunk a csapatunk minden tagjának az eddig letett munkához és biztosak vagyunk a további fejlődésben, eredményekben!

Hajrá BBME!

Vélemény, hozzászólás?

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...