Friss Hírek

szerda 11 április 2018

I. Budapest Open Sport Ju-jitsu Nemzetközi verseny, 2018 április. 7.

Posted on szerda 11 április 2018 - 10:55:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Április 7.-én az I. Budapest Open Sport Ju-jitsu Nemzetközi versenyen vettek részt sportolóink. A verseny 11 ország közel 600 versenyzőjének részvételével zajlott. A hangulat kitűnő volt, köszönhetően a szervezőknek és a közreműködő bíróknak, informatikusoknak, segítőknek, asztali asszisztenseknek és még rengeteg segítő kéznek és embernek, akik energiát nem kímélve, lankadatlan lelkesedéssel dolgozták végig a teljes napot. Köszönet nekik érte!

Egyesületünket a Budapesti Budo és Mozgásművészeti Egyesületet 13 versenyző képviselte. Nagyrészük életében először lépett tatamira külföldi ellenfél ellen. A küzdelmek igencsak hősiesre sikerültek, többen meghátrálni kényszerültek a túl erős ellenfelekkel szemben. Ezt az alkalmat arra szántuk, hogy tapasztalatot szerezzünk a további készüléshez főleg, hogy ősszel mind a 8 válogatottunknak tatamira kell lépni Európa- illetve Világ-bajnokságon.

A versenyen elért sikereink bíztatók a jövőre nézve. Minden korosztályban sikerült szereznünk érmet, amiben elindultuk, ami azt mutatja, hogy jó irányba halad az a képzés, amivel készülnek versenyzőink.

Összesen 7 érmet szereztünk, 3 arany és 4 bronz formájában. Arany érmet szerzett: Stanford Zsuzsa, Gráner Levéd, Muzsai Nimród, bronzérmet szerzett: Nagy Dominik, Indig Ákos, Bajári Domonkos, Muzsai Huba.

Gratulálunk minden versenyzőnknek!!!!

(Képek nemsokára!)
csütörtök 29 március 2018

Magyar éremeső az U15 Európa Kupán, Amersfoort, Hollandia, 2018 március 24-25.

Posted on csütörtök 29 március 2018 - 15:16:26  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

A Magyar Sport Ju-jitsu Szakszövetség, Magyarország képviseletében 9 versenyzőt delegált a 2018 március 24-25.-én U15 korosztály számára megrendezésre kerülő, Európa Kupára. A válogatott tagjai az ország minden részéről, Marcaliból, Sümegről, Kistelekről és Budapestről kerültek be a csapatba. A kis különítmény már pénteken megérkezett Hollandiába, Amersfoort városába, a verseny helyszínére.

A sikeres regisztráció és a kategóriába való mérések után másnap a magyar csapat minden tagja izgatottan készülődött a másnapi megmérettetésre. Az edzők, Sípos Dániel (3K Kistelek), Nagy Róbert (MVSZSE Marcali), Sós György (Zalaegerszeg BJJ) és Ziegler Csaba (BBME Budapest, Nagykovácsi) az esti beszélgetés alatt próbálták elemezni az ellenfeleket, azok felkészültségét, várható taktikáit.

A másnap teljesen mást tartogatott a számukra, mint amit előzetesen sejteni lehetett. Már az elején bebizonyosodott, hogy a mezőny keményebb, mint sejthető volt, és a bíráskodás gyakorlatában is van eltérés a megszokotthoz képest. Ennek ellenére versenyzőink jól vették az akadályokat bizonyítva a felkészülési időszakuk alatti, igen alapos és lelkiismeretes munkát, mely árulkodott az versenyzők rátermettségéről és edzőik hozzáértéséről egyaránt.

A küzdelmes napon minden versenyzőnk kihozta a maximumot magából attól függetlenül, hogy sikeres volt e vagy nem. Az igencsak erőt próbáló nap végére az U15 korosztályt tekintve az eddigi legnagyobb éremesővel távozott a magyar csapat az arénából. Megszületett az első Európa Kupa aranyérem Fighting System versenyszámból, melyet a BBME versenyzője szerzett meg és a ne waza versenyág megint kitűnően szerepelt.

Eredményeink:
Stanford Zsuzsa (BBME) 1. hely Fighting System, 2. hely Fighting System,
Kecskeméti Jázmin 3. hely Ne Waza System,
Tóth Alexa 2. hely Ne Waza System,
Kulcsár Kristóf 3. hely Ne Waza System,
Fülöp Rebeka 3. hely Ne Waza System.

Természetesen ne feledkezzünk el a vasárnap folyamán a többi karosztálynak megtartott Open versenyről sem, ahol aznap egyetlen versenyzőnk lépett tatmira. Dudás Virág nem kis küzdelmek árán szerezte meg a Fighting System versenyszámban a 3. helyet, Ne Waza System versenyszámban a 4. helyet.

GRATULÁLUNK a csapat minden tagjának a sikeres szerepléshez!

hétfő 29 január 2018

Fighting System szeminárium és gyakorló verseny - 2018. jan. 27., Dunakeszi

Posted on hétfő 29 január 2018 - 11:58:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Shihan Ziegler Csaba és Sensei Nagy Róbert 2018 január 27.-én Sensei Pásztor Tamás meghívására Fighting System szemináriumot vezetett Dunakeszin.

Sokan mentünk el, minden korosztályból vegyesen. A délelőtti 3 órás oktatást követően délután gyakorló versenyen próbálhatta ki mindenki az eddig megszerzett tudását. Voltak nagyon aranyos, de rendkívül elszánt küzdelmek kezdő, gyerek versenyzőktől, amik nagyon ígéretesek a jövőre nézve, és voltak rendkívül magas szintű küzdelmek a magyar sport ju-jitsu válogatott tagjaitól. Jó volt nézni a versenyről versenyre történő egyre nagyobb fejlődést!

A szeminárium és a gyakorló verseny jó alkalmat kínált a bíróknak is egy jó hangulatú továbbképzésre, amit Sensei Hullám Dénes vezetett. Szerintem nem volt eredménytelen az esemény.

Szükségünk lenne minél több ilyen jellegű eseményre. Remélem, rövidesen újra találkozunk!

Fényképek megtekinthetők itt!
péntek 01 december 2017

Napi poén - judo, ju jitsu edzésen

Posted on péntek 01 december 2017 - 09:40:04  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Minden edzésen akadnak vicces poénok, amikor vagy mi edzők, vagy a tanítványok akarnak hirtelen okosat mondani. Tegnap is így volt. Ez hangzott el egy 7 éves kislány szájából, teljes meggyőződéssel.

"Miért? Ha Bence mond valamit, akkor te beugrasz a kútba?"

Vajon mi erre a jó válasz?
Hogy néha kedvem lenne? (Persze csak a vicc kedvéért.)

vasárnap 12 november 2017

Aiki jitsu, ju jitsu edzésen - kicsiktől nagyokig

Posted on vasárnap 12 november 2017 - 00:21:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Edzés életképek Chi ryu Aiki-jitsu, Ju jitsu edzésről, 5 éves kortól.
Jó szórakozást hozzá!

kedd 07 november 2017

Sport Ju jitsu Magyar bajnokság, Jászberény – 2017. november 4.

Posted on kedd 07 november 2017 - 01:24:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Egyesületünk, a Budapesti Bud és Mozgásművészeti Egyesület Harcművész Szakosztálya idén 18 fővel nevezett 17 kategóriában a Jászberényben megrendezésre kerülő Magyar-bajnokságon.


Most első alkalommal a már megszokott Fighting System nevezéseken kívül két párosunk indult a Duo Start System versenyen.
Sportolóink küzdelmei igencsak eseménydúsra sikerültek. A kategóriákban induló versenyzők általában nagyot fejlődtek az elmúlt évben, így derekasan meg kellett küzdenünk a sikerért.


Láthattunk csodálatos Ipponokat, gigászi küzdelmeket, hatalmas dobásokat, fergeteges földharcokat. Ám versenyzőink rendkívül elszántan állták a sarat, és az előbb említett ipponok, dobások és földharctechnikák jelentős részét ők hajtották végre.


A versenynek külön érdekessége volt a Masters (35+) korosztály versenye, melyre idén először lehetett nevezni. Mesterünk, Shihan Ziegler Csaba is pástra lépett és a nézősereg igencsak hangos szurkolása közepette verekedte el magát a dobogó legfelső fokáig.


Örömmel jelenthetem, hogy a végeredmény nagyon eredményesre sikerült.
A verseny végére avathattunk 9 Magyar bajnokot, 4 Magyar bajnok második helyezettet, 3 harmadik helyezettet és 1 negyedik helyezettet.

GRATULÁLUNK minden versenyzőnknek!

U18, U21 Sport Ju Jitsu Európa bajnokság, Bukarest - 2017 10. 27-29.

Posted on kedd 07 november 2017 - 00:11:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Már csütörtök hajnalban, úgy 3 óra körül útra indult a magyar csapat Bukarestbe, az U18-21 korosztálynak rendezett Európa bajnokságra. Egyesületünkből 2 ember harcolt ki magának helyet a magyar válogatottban, Gubacsi Zalán és Indig Ákos. Sajnos azonban csak Indig Ákos tudott kiutazni velünk, így egyedül ő képviselte Magyarországot a Fighting System versenyszámban, de Zalán nagyon hiányzott nekünk a csapatból az egész út alatt. Ákost elkísérte edzője, Shihan Ziegler Csaba is, hogy tanácsaival helyben is segíteni tudja a munkát tanácsaival.

hétfő 16 október 2017

Iaido Instruktor Szeminárium – Honbu Dojo, Belgium,2017 október 6-8

Posted on hétfő 16 október 2017 - 10:32:01  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Shihan Ziegler Csaba 2017 október 6-8. között Iaido szemináriumon vett részt mestere, Shihan Johnny Bernaschewice és Shihan Kathrin Siggelkow meghívására.

A szeminárium 29 fő részvételével zajlott Európa számos országából. Shihan Johnny Bernaschewice az edzéseken mindenre tanítással segítette munkánkat, fejlődésünket a szeminárium teljes ideje alatt. Az oktatás terítékén szerepelt a helyes testtartás, a vágások helyes végrehajtása, a vágáskombinációk ütemezése, magyarázatai és még sok olyan dolog, ami bár apróságnak látszik egykívülálló számára, de valójában az Iaido nem működhetne ezek nélkül a részletek valóságos harcművészetként.

A Chi ryu Iai stílus kombinációinak gyakorlása minden időnket felemésztette. Az edzések közötti idő jó alkalmat jelentett a vezető mestereknek mélyebb beszélgetések lefolytatásához. Ezeken mindig előkerülnek olyan szakmai kérdések, melyek megoldásához a mesterek több évtizedes tapasztalatainak megosztása jó segítség lehet.
Összességében a szeminárium rendkívüli alkalom és kihagyhatatlan lehetőség a fejlődésre, és mindannyiunk számára megmutatja szövetségünk erejét és magas szakmai színvonalát.
Shihan Ziegler Csaba és Sensei Pásztor Tamás a Kakusei Kulturális és Szabadidő Sportegyesület Edzőtáborában oktatott Sensei Bruszt Mária meghívására.

A két mester az edzőtáborban egy nagyon jó hangulatú délelőtt folyamán mutatta be a sport jiu jitsu egyik legnépszerűbb versenyszámát, a Fighting System szabályait, lehetőségeit és szépségét. A délelőtt rendkívül jó hangulatban telt, mely végén a résztvevők alig akarták befejezni a gyakorlást. Láthatóan nagyon jól érezték magukat a résztvevők és az oktató mesterek is.

A vendéglátóink nagyon barátságosak voltak méltán bizonyítva, hogy az igazi harcművészek szíve egy ritmusra dobog, bármilyen stílust művelnek is.

Az edzőtábort egy több órás beszélgetéssel egybekötött közös ebéddel zártuk, mely után megegyezünk, hogy ha lehetőség van, folytatjuk a közös munkát.

Köszönjük a meghívást!!!!


péntek 13 október 2017

I. Tisza Tusa versenyeredmények – 2017. szeptember 30.

Posted on péntek 13 október 2017 - 11:09:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Egyesületünk Harcművész szakosztálya 7 fővel képviseltette magát a Domaszéken rendezett Sport jiu jitsu versenyen.
Minden versenyzőnk a Fighting System versenyszámban volt érdekelt, mely a legjobban fekszik az általunk gyakorolt stílushoz, mely tartalmazza az ütés-rúgás, a dobás és a földharc technikák teljes repertoárját.

Igen kemény küzdelmeket vívtak fiaink, és igen jól szerepeltek. A végső mérlegünk 5 arany, 1 ezüst és 1 bronz érem, így teljes az eredményességi statisztikánk.

Gratulálunk a versenyzőinknek!
Ugrás az oldalra 1 2 3 4 5 6 7 

Hírkategóriák