csütörtök 23 január 2014

Nyári Judo, Jiu-jitsu és Okinawa Kobudo Gyerek tábor 2013

Posted on csütörtök 23 január 2014 - 11:04:18  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Amikor valaki visszatekint egy számára rendkívül kedves eseményre, akkor akaratlanul is többféle érzés keríti hatalmába. Az egyik a jókedv, ami az egész tábort jellemezte és ami az eseményekre emlékezve nem is csoda. A másik
érzés egy kis szomorúság, mert megint vége lett és megint várni kell erre a hangulatra a következő táborig, külföldön élő barátainkra és edzőtársainkra akár 1 évet is.Jó néhány gyerek életében először vett részt táborban, jó néhányan alig több mint 4 évesen kezdtek el ismerkedni a judo és ju jitsu első lépéseivel. Egy ilyen táborban olyan emberi tulajdonságokkal lehet találkozni, amely bármely felnőtt számára is komoly kihívást jelent. Ilyen például az önzetlenség, önfeláldozás, összetartás, segítőkészség, állhatatosság, kitartás és még hosszan sorolhatnám a nemesebbnél nemesebb tulajdonságokat.A táborban 3 ország, 2 egyesület összesen 41 tanítványa vett részt, ami természetesen megint rekord az előző évi táborhoz képest. Külön köszönet illeti edzőinket és segítőinket: sensei Hegedűs Pétert, senpai Lenkei Attilát, senpai Hauptmann Áront, senpai Tráger Zénót, senpai Hidasi Attilát, senpai Szemerédi Balázst és természetesen a táborvezetőnket sensei Ziegler Csabát.A tábor hetében elvégeztünk kb. 2 havi edzésmunkát, ami akár a judo, akár a ju jitsut tekintve nagyon soknak mondható. Napi 5-6 óra edzéssel, tanulással és küzdelemmel tűzdelve töltöttük napjainkat. Persze e mellett azért akadt idő játszani, pihenni, a felnőttekkel tömegbunyózni, barátkozni és erre szükség is volt, mert 5 dojo 7 csoportjából voltak tagjaink edzeni.Az egész pénteki napra szükség volt az övvizsgák lebonyolításához, ahol mindenki számot adhatott tudásáról Judo és Ju jitsu stílusokból egyaránt. Jó volt nézni, hogy az előző évi nyári táborhoz képest mennyit fejlődtek és mennyire biztos tudással rendelkeznek azok, akik egész évben lelkiismeretesen részt vettek az edzéseken. Mind a mozgáskoordináció fejlődése, mind a tavaly óra megszerzett tudásanyag meggyőző volt a technikai beszámolók és a küzdelmi teljesítmények mellett.A szombaton rendezett családi nap megint önfeledt szórakozással telt. Erről legjobban az ott készült fényképek adnak megfelelő képet. A gyerekek és oktatóik által rögtönzött judo, ju jitsu, Chi ryu Aiki-jitsu és Okinawa Kobudo bemutató, valamint az utána következő gyerek-szülő csapatokkal megrendezett vetélkedő mindenki számára nagyon jó szórakozást jelentett. Itt legalább jutott egy kis idő a szülőknek is az ismerkedésre.Remélem és tudom, hogy a következő táborunkban is mindannyian találkozunk!

A Judo, Jiu jitsu
Gyerek Nyári táborról készült fotók megtekinthetők ide kattintva!
szerda 22 január 2014

13 kicsi szamuráj Salföldön

Posted on szerda 22 január 2014 - 12:53:53  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

3 autó, benne 5 felnőtt és 13 kis szamuráj. Így kanyarodtunk a kísérteties felhőkkel borított ég alatt, régesrég kihúnyt vulkánok között Salföld faluja felé. A 13 kis ember még nem sejtette, mi vár rá. Csabán és Chón (Hidasi Attilán) kívük mi, kísérő anyukák sem.


Nem tudtuk, hogy aznap este 9-től még fakultatív esti edzés lesz a kis energiabombáknak az átalakított falusi porta dojojában. Azt sem sejtettük, hogy ennek ellenére másnap fél hétkor (ébresztés előtt!) már a zseblámpáikkal fognak lézerkardozni.


Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy a verőfényes reggelen kávé (!!!) és reggeli előtt már a szamurájpalántákkal rójuk a futóköröket a faluban, s annak határán, a kőtenger szélén frissítő tornában lesz részünk.


Ők meg azt nem gondolták volna, hogy Cho „bácsi”, ha kell, egy nap alatt akár háromszor is rendet rakat velük. Hogy a bőséges reggeli/ebéd/vacsora hatására és a lelkesedésüknek, állóképességüknek köszönhetően remekül bírni fogják a napi kétszer 2,5 óra edzést.

Mi meg azt nem hittük volna, hogy ezek mellett még „gyerekháborúra” is lesz energiájuk (mert a szabad idejükben efféle „pihentető” mulatságokat eszeltek ki maguknak :).


Volt remek jitsu-kvízverseny (1. helyezett: Dóka Nimród, 2. helyezett: Kovács Marci és Szépfalvi Gergő,
3. helyezett: Bakonyi Botond és Rohrer Tomi), és meglátogattuk a Salföldi majort is, ahol az egyik legnagyobb látványosság a mangalica malackák, a magyar szürkemarha bébi és az üzekedő bivalyok mellett a szalmakazaltornyot
megmászó gyerekcsapatunk volt.

Remekül vizsgázott 2 fiú (Rohrer Tomi és Szépfalvi Gergő) az Okinawa Kobudo fegyverstílusból (ők ma Magyarországon az első ilyen korú gyerekek!).


De amit végképp nem gondoltunk volna, az az éjszakai edzés volt. Lehet, hogy Csaba bácsi sem sejtette, hogy vasárnap hajnalban, néhány pohár helyi szűzbor elfogyasztása után ilyesmi jut majd az eszébe? Vagy előre kitervelt „gonoszság” volt az egész?

„Ébresztő, gyerekek! Hajnali 1 óra 38 perc van, igyekezzetek, mert késésben vagyunk, fél kettőkor kellett volna kezdenünk az edzést!” Valami ilyesmi hangzhatott el a 13 ágyas szobában. Meg hogy az igazi szamuráj mindig kész a harcra. Akár éjszaka is.


Nem tudhatom pontosan. Mert míg a fiam, kikászálódva az ágyból, rácsodálkozott a csillagokra („tudod, anya, először azt hittem, hogy lehet, hogy már reggel van”), addig én bizony az igazak álmát aludtam.
Nem vagyok én szamuráj!


Majsa Krisztina


A Judo, Ju jitsu
Gyerek tacaszi táborról készült fotók megtekinthetők ide kattintva!

Belgiumi edzőtábor a Hombo dojo-ban 2012

Posted on szerda 22 január 2014 - 12:43:12  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

2012 április elején egyesületünk képviseletében kis csapattal edzőtáboroztunk a Hombo Dojoban, Belgiumban.

Mesterünk, shihan Johnny Bernaschewice és shihan Kathrin Siggelkow komoly segítséget nyújtott technikáink fejlesztésében és javításában.

Két tagunk, Hidasi Attila és Lenkei Attila nagyon szépen és sikeresen vizsgázott Chi ryu Aiki-Jitsu stílusból.
Ez volt az első alkalom, hogy egyesületünk bármely tagja a Hombo Dojoban tett tanulságot tudásáról.

Edzések között volt időnk egy rövid városnézésre Brüsszelt is útba ejteni.

Összességében elmondható, hogy a kirándulásunk rendkívül gyümölcsöző és jó hangulatú volt. Remélem, hogy a következő évben sokkal többen megyünk Belgiumba.

Fotógaléria

II. Nyilt Judo Kata Magyar Bajnokság 2012.

Posted on szerda 22 január 2014 - 12:40:30  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Egyesületünk vezető mestere sensei Ziegler Csaba a decemberi sikeres Judo danvizsgát követően
Százhalonbattán. a II. Nyilt Judo Kata Magyar Bajnokságon párjával, Szekeres Ákossal 3. helyet szerzett
a KODOKAN GOSHIN JITSU KATA bemutatásával.


A verseny képei megtekinthetők
ide kattintva!

Oklevél II. Judo Kata Magyar Bajnokság

Judo Kata Európa-bajnokság 2012

Posted on szerda 22 január 2014 - 12:37:13  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Mesterünk, sensei Ziegler Csaba a Magyar Nemzeti Judo Kata válogatott tagjaként részt vett a Koperben (Szovénia)
rendezett Judo Kata Európa-bajnokságon. A verseny komolysága jól látható a képeken.


Képes beszámolónk megtekinthető ide kattintva
hrefhttp://www.bbme.hu/fotogaleria/2012KoperJudoeb/index.htm" target="_blank">ide kattintva!

Magyar Judo Kata Válogatott, 2012

Ugrás az oldalra  1 2 3 4 5 6 7 8

Régebbi híreink

Harcművész szakosztályról shogun @ (15 jan : 13:03) (Cikkek)

Hírkategóriák