szerda 28 január 2015

Tudtad?

Posted on szerda 28 január 2015 - 09:52:38  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Az Okinawa Kobudo és a mai karate irányzatok eredetije, az Okinawa Te kialakulása közös, több évezredes múltra tekint vissza. Sőt, a régi mesterek igen gyakran egyszerre voltak mesterek mindkét irányzatból, melyet több Okinawa Kobudo formagyakorlat is nevében megőrzött, tisztelegve a régi mesterek tudása előtt.

Manapság viszont még nem ismert elégé az Okinawa Kobudo önálló, fegyveres stílusként. Így történhetett meg az a nagyszerű dolog, hogy az eredeti Okinawa Kobudo stílus tanulói és tanítói, akik kifejezetten a Matayoshi Kobudo irányzatot gyakorolják, az eredeti technikákat tanulhatják meg ebben a csodálatos stílusban. Természetesen ehhez olyan mestert kell választani, aki nem csak okiawai fegyverekkel gyakorol, de az eredeti stílust tanítja. Mi ebben segíthetünk Shihan Yamashiro Kenichi és Shihan Johnny Bernaschewice tanításai alapján, Sensei Ziegler Csaba vezetésével.
péntek 09 január 2015

Figyelem! Felvételt hirdetünk Okinawa Kobudo csoportunkba 14 éves kortól.

Posted on péntek 09 január 2015 - 11:32:55  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Aki szeretné elsajátítani az eredeti okinawai fegyverek használatát ( Bo, Sai, tonfa, nunchaku, eku stb.), ha szeretnéd az eredeti Matayoshi Kobudo vonalat tanulni, ha szeretnél jó hangulatú edzéseken részt venni, akkor azt szeretettel várunk edzéseinken akár kezdő, akár haladó szinten állsz bármely harcművészeti stílusban.

Időpont: csütörtök: 19.30 – 21.00.

Helyszín: Marczibányi tér 1. (Kodály Zoltán Zeneiskola tükrös tornaterme)

Jelentkezés: 30/92-43-763, chiryu.hungary©gmail.com

Edzésvezető: Sensei Ziegler Csaba

Okinawa Kobudo Kata
kedd 06 január 2015

Okinawa Kobudo Szeminárium, 2014. dec. 26.-2015. jan. 2., Hombo Dojo, Belgium

Posted on kedd 06 január 2015 - 11:07:04  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Amikor egy ilyen magas szintű szemináriumon vehetek részt, mindig izgalommal teli várakozással telik az időm már hetekkel előtte. Bár az oda érkezés a téli idő szeszélyei miatt nem ment egyszerűen, mivel lezárták a repteret, így egy országgal arrébb kellett landolni és onnan visszajutni az eredeti reptérre mégis, mindenért kárpótolt a következő 6 nap.

Yamashiro Kenichi Sensei

Shihan Kathrin Siggelkow a lelkét kitette, hogy mindenki jól érezze magát és a lehető legnagyobb tudásra tegyen szert. Köszönet a barátságáért, sohasem fogom elfelejteni.
Sensei Kathrin Siggelkow-val

Yamashiro Sensei több, rendkívül kevés mester által ismert formagyakorlatot oktatott le, melyek gyönyörűek, és melyeket utoljára Matayoshi Sinpo látott élőben több, mint 20 évvel ezelőtt. A formagyakorlatok tanulása akkora koncentrációt igényelt, ami első látásra megoldhatatlannak tűnt, de a tábor végére már elválaszthatatlan egésszé állt össze a Ju (lágyság) és a Ki (belső energia) lüktetése, lendületes váltakozása, mint a kata valódi értékét mutatta meg mindannyiunk számára.
Okinawa Kobudo Kata

Yamashiro Sensei oktatása, Nakayama San fordításaival vált teljessé, mely új értelmet adott minden mozdulatnak. A Kumite (küzdelem) és Bunkai (értelmezés) igazi harci helyzeteket alakított ki, melybe néha beleszólt a véremben csörgedező magyar virtus és persze a váratlan támadásaim sora, mellyel időnként a frászt hoztam a velem gyakorlókra, nem kis vidámságot és elégedettséget okozva a japán mestereknek és a többi instruktornak, kivéve az aktuális áldozatot. Sajnálom Jan-Marc Pohl, de ilyenek a magyarok!

Kumite

Shihan Johnny Bernaschewice Kumite oktatásába belevitt energia mennyisége és korát meghazudtoló intenzitása hihetetlen ösztönzőleg hatott mindannyiunkra, így edzések között is rengeteget gyakoroltunk.

Mire elértük a Szilveszter estét mindenki tisztába volt vele, hogy mi egy igazi nagy család vagyunk, melybe beletartozni hihetetlen élmény, felelősség, megtiszteltetés. Nem véletlen, hogy országonként nem túl sok embert fogad be a szövetség, és gyakorlói az alázat, a hűség, a kitartás, és még rengeteg, a nagyszerű harcosokat meghatározó tulajdonság birtokában vannak.

Éjféli koccintás

Haza felé repülve elgondolkoztam a tábori élményeken, az itthon rám váró tanítványaimon és egy leírhatatlan érzés fogott el, amivel előtte még nem találkoztam: Most a legjobb minden körülöttem. Kaphatok-e ennél többet valaha is? Nem hiszem. De remélem, sikerül mindebből mindenkinek a legtöbbet átadnom.

Okinawa Kobudo Szeminárium résztvevői
csütörtök 04 december 2014

Új! Ju jitsu termet nyitottunk a XI. kerületben!

Posted on csütörtök 04 december 2014 - 09:24:49  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Új termet nyitottunk a XI. kerület Bogdánffy u. 5/b. Szám alatti Kürt Alapítványi Gimnáziumban sempai Tóth Gábor vezetésével. A létszám szépen növekszik, a Budokák nagyon ügyesek a gondos tanításnak köszönhetően!

Edzésidőpontok:
Hétfő: 15.30-17.00
Csütörtök: 16.30-18.00

információk: sempai Tóth Gábor 20/804-44-92

Jelentkezés 14 éves kortól!

Szeretettel köszöntünk minden új tagot az egyesületben!

Képek nemsokára!
hétfő 13 október 2014

G4 Globál Grappling - Eredmények a Ju jitsu szakosztály tagjaitól

Posted on hétfő 13 október 2014 - 11:07:54  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Ezen az októberi napon két bátor harcosunk indult neki a ju jitsu Dojónk képviseletében Hatvanba. Bár mindkettn indultak már 1-1 alkalommal versenyen mégis, ebben a szabályrendszerben ez volt az első megmérettetésük.

Jó néhány ellenfél ellen kellett elszántan és okosan küzdeniük, amit remekül oldottak meg.
Így sikerült az országos verenyen 2 ezüst érmet szerezniük.

Gratulálunk Wiegand Marci és Egri-Rónay Benjamin!!!!!

Ju jitsu a Grapplingon
Ugrás az oldalra  1 2 3 4 5 6 7 8 

Régebbi híreink

Nyári táborok, bemutatók, sportnapok fotói shogun @ (18 szept : 09:23) (Friss Hírek)

Hírkategóriák