péntek 09 szeptember 2016

Családi Mozgásfesztivál a Kopaszi Gáton, most vasárnap

Posted on péntek 09 szeptember 2016 - 08:03:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Most vasárnap a Kopaszi gáton Családi Mozgásfesztivált rendez a Magyar Szabadidősport Szövetség 10-17. óra között. A mi egyesületünk fog judot és ju jitsut oktatni, valamint okinawa kobudot is. Akit érdekel, szeretettel várjuk!!!
kedd 16 augusztus 2016

Szerb Ju jitsu válogatott edzőtábor, Apatin 2016. aug. 12-14.

Posted on kedd 16 augusztus 2016 - 10:52:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

VII. Gyerek napközis Judo, Ju jitsu tábor 2016. aug. 8-12.

Posted on kedd 16 augusztus 2016 - 10:32:46  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Az első reggelen izgatottan, többen megilletődve gyűltek tanítványaink a Dojoban a heti judo és ju jitsu edzőtábor kezdetén. Megint rekordot döntöttünk. 47 gyerek, 130 négyzetméteren, 6 edzővel, 6 csoportban tanult a tábor ideje alatt. Mint az már hagyomány, immár negyedik éve vesz részt ezen az eseményen most az Egyesület Államokban és Hollandiában élő tanítványunk is és többen csatlakoztak új emberként a táborhoz.

A napi programban rengeteg tanulás és küzdelem mellett a játékra is maradt idő. A labdajátékok mellett az edzők csoportos lerohanása volt az egyik legnépszerűbb szabadidős tevékenység.

Az edzők minden tudásukkal a gyerekek tanításán dolgoztak, de jelentős munkát végeztek az étkezések levezetésében, a rend és tisztaság megóvásában is. Köszönjük nekik az áldozatos munkát!

Csütörtökön voltak az övvizsgák. Sokan életük első vizsgáján vettek részt, ami nem kis izgalmat okozott a srácoknak. Az egész nap az övvizsgáról szólt, ami nem csoda ennyi résztvevőnél. Bár mindenki tudása legjavát adta mégis, a legmagasabb szintű vizsgák a nap fénypontjai. A vizsgázókban nem csalódott a két vizsgáztató, Sensei Ziegler Csaba és Sensei Ambrózy „Linó” Mária. Örömmel néztük végig a 4. kyu ju jitsu övvizsgák kigyakorolt, magas bemutatóját.

Öröm volt a táborban részt venni!

Fotók itt

Felnőtt Nyári Szeminárium – Salföld, 2016. júl. 29 – aug. 4.

Posted on kedd 16 augusztus 2016 - 10:17:01  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Mintegy 24 fővel indultunk neki a nyári táborunknak, melybe német barátunk, Jan-Marc Pohl is részt vett a magdeburgi Yawara Dojo tagjaként.

A napi program igencsak sűrűre sikerült, ugyanis rengeteg szakmai anyag átadása volt tervben Judo, Ju jitsu, Chi ryu Aiki jitsu,Okinawa Kobudo és Iaido stílusokban. A program minden reggel 7 órakor kezdődött Kihon wasa feladataival a közeli mezőn. A többi edzésünk a közeli hegyoldalon lévő, teljesen beszőnyegezett teremben zajlott. Az edzéseken mindenki teljes erőből gyakorolt, tanult, küzdött, csiszolta technikáját. Néha délutánra annyira elfáradtunk, hogy nehéz volt követni a tudásanyagokat, amit Sensei Ziegler Csaba minden edzésen igyekezett átadni számunkra.

Újdonság volt mindannyiunk számára a konyhaszolgálat, amit mindenki nagyon lelkiismeretesen elvégzett. Voltunk a Balaton partján fürödni, voltunk a közeli Természetvédelmi Majorban állatlátogatóban és rendszeres látogatói voltunk a közeli kávézónak is.
A fiatalabb tagoknak az egyik éjjel hirtelen kellett ébredni hajnali 1 óra körül. Az ébredést követően mesterünk tájékoztatása alapján a „szuhakálói ninják” elrabolták sensei Linót a családi karddal együtt, így el kellett indulni a falu teljes területén visszaszerezni azt. Persze átverés volt és a felnőttek lesben állva várták a hős kalandorokat. Az intenzív ijesztegetés minden résztvevőnek nagy élmény volt, így jó hangulatban telt az éjszaka.

Utolsó nap reggele szorgos sürgés-forgás közben találta a tábor résztvevőit. Mindenki izgatottan készült a tábort záró övvizsgákra. Meg is volt az eredménye a szorgoskodásnak. Sensei Ziegler Csaba és Sensei Ambrózy „Linó” Mária sok Budokát vizsgáztatott aznap délelőtt, akiket jó volt nézni munka közben. Gratulálunk a sikeres övvizsgákhoz!

A tábor végeztével mindannyian fáradtan, de élményekkel feltöltődve indultunk haza. Vendégünknek lesz mit mesélnie a magdeburgi társainak! Örülünk, hogy velünk volt a táborban!

Fotók itt
Kis csapatunk épségben érkezett meg mesterünk meghívására a Honbu Dojoba. Nagy feladat várt ránk, egy igazán embert próbáló feladat. Nyugodt szívvel jelenthetem ki, hogy minden tagunk tudása legjavát adta az edzéseken nem kis elégedettségére mesterünknek, Shihan Johnny Bernaschwvice-nek.
Szabadidőnkben sok programot szerveztünk, hogy minél jobban megismerhessük Belgium szépségeit. A színpompás és ötletes kertek, a különleges hangulatú házak, a csodálatos japánkert mind elbűvölt minket.
A baráti kapcsolatok építésében a gyerekek is kivették a részüket. Döme, Joren és Hannah, habár egymás nyelvét nem beszélik mégis, mindent megbeszéltek, élvezettel játszottak egymással a tábor ideje alatt.
Ambrózy Mária, az utolsó estén adott számot tudásáról, övvizsgája alkalmával. Így a tábort 1. dan fokozattal fejezte be Okinawa Kobudo stílusból, megszerezve a Sensei címet, nem kis büszkeségére egyesületünknek, bizonyítva Sensei Ziegler Csaba csapatunkkal végzett munkája eredményességét.

A baráti hangulatban töltött időt, mintha a szél fújta volna el. Az öt nap szinte pillanatok alatt eltelt, indulhattunk hazafelé élményekkel, és frissen szerzett tudással felszerelkezve a következő találkozásig.

Fotók itt
Ugrás az oldalra  1 2 3 4 5 6 7 8 

Régebbi híreink

Hírkategóriák