péntek 01 december 2017

Napi poén - judo, ju jitsu edzésen

Posted on péntek 01 december 2017 - 09:40:04  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Minden edzésen akadnak vicces poénok, amikor vagy mi edzők, vagy a tanítványok akarnak hirtelen okosat mondani. Tegnap is így volt. Ez hangzott el egy 7 éves kislány szájából, teljes meggyőződéssel.

"Miért? Ha Bence mond valamit, akkor te beugrasz a kútba?"

Vajon mi erre a jó válasz?
Hogy néha kedvem lenne? (Persze csak a vicc kedvéért.)

vasárnap 12 november 2017

Aiki jitsu, ju jitsu edzésen - kicsiktől nagyokig

Posted on vasárnap 12 november 2017 - 00:21:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Edzés életképek Chi ryu Aiki-jitsu, Ju jitsu edzésről, 5 éves kortól.
Jó szórakozást hozzá!

kedd 07 november 2017

Sport Ju jitsu Magyar bajnokság, Jászberény – 2017. november 4.

Posted on kedd 07 november 2017 - 01:24:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Egyesületünk, a Budapesti Bud és Mozgásművészeti Egyesület Harcművész Szakosztálya idén 18 fővel nevezett 17 kategóriában a Jászberényben megrendezésre kerülő Magyar-bajnokságon.


Most első alkalommal a már megszokott Fighting System nevezéseken kívül két párosunk indult a Duo Start System versenyen.
Sportolóink küzdelmei igencsak eseménydúsra sikerültek. A kategóriákban induló versenyzők általában nagyot fejlődtek az elmúlt évben, így derekasan meg kellett küzdenünk a sikerért.


Láthattunk csodálatos Ipponokat, gigászi küzdelmeket, hatalmas dobásokat, fergeteges földharcokat. Ám versenyzőink rendkívül elszántan állták a sarat, és az előbb említett ipponok, dobások és földharctechnikák jelentős részét ők hajtották végre.


A versenynek külön érdekessége volt a Masters (35+) korosztály versenye, melyre idén először lehetett nevezni. Mesterünk, Shihan Ziegler Csaba is pástra lépett és a nézősereg igencsak hangos szurkolása közepette verekedte el magát a dobogó legfelső fokáig.


Örömmel jelenthetem, hogy a végeredmény nagyon eredményesre sikerült.
A verseny végére avathattunk 9 Magyar bajnokot, 4 Magyar bajnok második helyezettet, 3 harmadik helyezettet és 1 negyedik helyezettet.

GRATULÁLUNK minden versenyzőnknek!

U18, U21 Sport Ju Jitsu Európa bajnokság, Bukarest - 2017 10. 27-29.

Posted on kedd 07 november 2017 - 00:11:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Már csütörtök hajnalban, úgy 3 óra körül útra indult a magyar csapat Bukarestbe, az U18-21 korosztálynak rendezett Európa bajnokságra. Egyesületünkből 2 ember harcolt ki magának helyet a magyar válogatottban, Gubacsi Zalán és Indig Ákos. Sajnos azonban csak Indig Ákos tudott kiutazni velünk, így egyedül ő képviselte Magyarországot a Fighting System versenyszámban, de Zalán nagyon hiányzott nekünk a csapatból az egész út alatt. Ákost elkísérte edzője, Shihan Ziegler Csaba is, hogy tanácsaival helyben is segíteni tudja a munkát tanácsaival.

vasárnap 05 november 2017

Sport Ju jitsu Rangsorverseny beszámoló – Dunakeszi, 2017.10. 14.

Posted on vasárnap 05 november 2017 - 00:10:00  by shogun   Nyomtatóbarát változat 

Immár nem első esemény kerül megrendezésre Dunakeszin, és bátran állíthatom, hogy mindegyik magas szintvonalon kerül megrendezésre. Nem volt ez másképp most sem. A versenynek az új városi sportcsarnok adott otthont, méghozzá olyan környezetben, melyre egyáltalán nem számítottunk. Ez biztosította a jó hangulatú, sikeres versenyzést.


Egyesületünk színeiben megint mindhárom Dojonk növendékei részt vettek 8 – 20 éves kor között, összesen 21 fő. Jónéhányan már gyakorlott versenyzőnek számítanak, de voltak többen is, akik első versenyükön vettek részt. Mint mindig, most is a Sport ju jitsu versenyszámok közül a Fighting System versenyszámban indultunk el, bár volt négy Ne Waza indulónk is.


Az eredmény megint a tőlünk megszokott magas színvonalú versenyzést tükrözte. Versenyzőink mind technikailag, állóképességben, és pszichikailag is jól vették az akadályokat, rendkívül technikás, izgalmas, de nagyon fegyelmezett versenyzéssel küzdötték végig a meccseket.

Így nem is maradt el a várt eredmény. A verseny mérlege: 10 arany, 6 ezüst, 5 bronz, 1 negyedik és 1 ötödik hely.

Nagyon büszke vagyok a tanítványaimra.

Ugrás az oldalra 1 2 3 4 5 6 7 8 

Régebbi híreink

Edzéskezdés 2017 Szeptember 4. shogun @ (29 aug : 03:18) (Friss Hírek)

Hírkategóriák